Først i Norden med AG print!

Main content

Først i Norden med AG print!

Først ute var OMD med en kampanje for Orkla i Magasinet, hakk i hæl fulgte Mindshare med en kampanje for Volvo i Dagbladet avis. De er de første aktørene i Norden som gjennomfører et AG print kjøp (Automatic guaranteed print).

 

Aller i tett samarbeid med Adform har nå fått på plass teknologien som gjør det mulig å kjøpe og planlegge - både offline og online kampanjer gjennom samme plattform.

 

 - Dette er et viktig fremskritt i den utviklingen vi er i, og vi er svært tilfreds med at det nå er mulig å foreta kjøp av print fra samme plattform som digitalt, forteller Milla Jørgensen i OMD. Det har naturlig noen potensielle kortsiktige gevinster for involverte parter, men vi ser først og fremst på dette som begynnelsen på en videre utvikling innen automatiserte kjøp. I dette caset kunne vi nå samkjøre kjøpet av to effektive branding formater, målgruppen til Define ble eksponert for budskapet på Allers fullskjermsformat digitalt og helside i Dagbladet Magasinet.

 

- Vi er fornøyde med at vi kan tilby markedet det de vil kjøpe på den måten de vil kjøpe det. Det er en positiv utvikling at man kan foreta alle kjøp fra en plattform og lettere kunne planlegge, reservere og kjøpe fra ett sted. Vi håper at dette vil føre til flere kreative måter og bruke print og digitalt sammen sier Chris Tallerås Steen, salgsdirektør i Aller.

 

- Adform's mission is to automate every single step of the media trading process, not just across online channels, but also across the more traditional offline channels. We see the addition of programmatic print as a very exciting step towards a fully automated approach to buying and selling of media at a omni-channel level, something which will be a benefit for the whole industry" said Martin Stockfleth Larsen, CMO at Adform.

 

- Automated Guaranteed Print er en spennende løsning. Den forenkler planleggings- og bookingprosessen på print betydelig, noe som gjør at vi kan fokusere på det som virkelig er viktig, nemlig rådgivning. Det er imponerende at Aller Media har greid å tilpasse salg og kjøp av også de tradisjonelle printmediene til en ny, digital hverdag. Nå gleder vi oss til de andre mediehusene følger etter. Personlig gleder jeg meg stort til vi kan booke alle medier, offline eller online, i samme system. Nå er vi ett steg nærmere, avslutter Fredrik Enersen, Head of Programmatic i Mindshare.

 

Dette er et meget positivt skritt i riktig retning. Den videre utviklingen vil kunne muliggjøre kjøp av målgrupper på tvers av våre print publikasjoner. Dette er resultatet av hardt arbeid og innovasjon fra alle sider av bordet og vi gleder oss til fortsettelsen! avslutter Steen.

 

Link to original source.

Comments

comments powered by Disqus